Oogarts rijbewijskeuring CBR

 

MAATREGELEN CORONAVIRUS: wij blijven keuren! 

Uiteraard staat de gezondheid en veiligheid van u en onze medewerkers voorop. Onze werkwijze is aangepast in lijn met de RIVM-richtlijnen (COVID-19). Vraag gerust naar deze maatregelen bij het inplannen van uw keuring.

U kunt bij ons snel terecht voor een CBR rijbewijskeuring door een oogarts en/of gezichtsveldonderzoek (Esterman 160 graden). Onze oogartsen werken met Zorgdomein en kunnen met uw ZD-code uw keuring direct digitaal voor u indienen.

Bel voor een afspraak naar Rijbewijskeuringscentrum: 06 10 129 268 of 010 236 1939 (di t/m za).

U vindt ons nabij winkelcentrum Hesseplaats, direct naast het metrostation Hesseplaats te Rotterdam - Ommoord.

Als het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) u naar een oogarts stuurt voor een keuring, dan kunt u hiervoor dinsdag t/m zaterdag bellen voor een afspraak bij het Rijbewijskeuringscentrum in Rotterdam. Bij spoed, kunt u vaak al binnen een week terecht voor een afspraak.

Digitaal indienen met ZD-code:

Onze oogartsen werken met Zorgdomein. Vergeet niet uw ZD-code mee te nemen naar uw afspraak voor het direct digitaal indienen van uw keuringsformulier(en). Uw ZD-code vindt u op de keuringsformulier(en) die u heeft ontvangen van het CBR.

Praktische informatie oogarts rijbewijskeuring:

Bij de keuring door een oogarts wordt uw gezichtsvermogen met en zonder bril opgenomen. Neem daarom altijd uw vertebril mee naar de afspraak. Het gezichtsveld wordt vastgesteld door middel van de confrontatiemethode. Als hierbij afwijkingen worden gevonden of indien onderliggende medische problematiek daar aanleiding voor geeft, kan aanvullend een gezichtsveldonderzoek nodig zijn. Indien u bekend bent met glaucoom met gezichtsveldbeperkingen of met diabetes waarvoor uitgebreide laserbehandelingen zijn verricht, dan wordt u verzocht om dit bij het maken van uw afspraak aan te geven, zodat wij rekening kunnen houden met gelijktijdige inplanning van een perimetrisch (gezichtsveld) onderzoek.

Aan de hand van het oogheelkundige onderzoek zal de oogarts een beoordeling geven over de te verwachten duur van uw rijgeschiktheid. Dit is een niet bindend advies aan het CBR. De medisch adviseur van het CBR kan hiervan afwijken.

Kans op druppelen:

Bij het onderzoek is het mogelijk dat u pupilverwijdende oogdruppels toegediend krijgt, waardoor u enige tijd wazig zult zien. Wij adviseren u dan ook niet zelf auto te rijden, maar met fiets of openbaar vervoer te komen of u te laten rijden.

Kosten:

  • Standaard CBR-keuring oogarts. Kosten: €85
  • Gezichtsveldonderzoek oogarts - Esterman 160 graden (indien vereist): €110 

Kosten van een CBR-keuring komen op grond van de wet voor eigen rekening. Deze kosten worden niet door uw ziektekostenverzekering gedekt.

Mee te nemen: 

  • Keuringsformulier met begeleidende brief van het CBR
  • Rijbewijs of andere geldige legitimatie
  • Uitdraai medicatie van uw apotheek (ook als u geen medicatie gebruikt)
  • Bril die in de auto wordt gedragen (bij contactlenzen ook de sterkte van de lenzen, lenshouder en lensvloeistof meenemen)

Zelfstandige oogartsen:

  • Drs. A.T.T. Prinsenberg, BIG: 19066133101
  • Drs. J.W.A. Vergeer, BIG: 19909414201


Bel om een afspraak in te plannen (bereikbaar dinsdag t/m zaterdag): 06 10 129 268 of 010 236 1939 

Rijbewijskeuringscentrum Rotterdam Alexander 

P. Buckplaats 31-A
3069 BZ ROTTERDAM-OMMOORD
Telefoonnummer (di t/m za): 06 10 129 268 of 010 236 19 39 

Gratis parkeren – Metrohalte Hesseplaats

De Hesse Optiek & Oogzorg, samenwerkingspartner. www.dehesse.nl